Westerborkpad – etappe 2

Donderdag 13 juni 2024: Diemen – Weesp – Muiden

Beluister hier de audioverhalen van deze etappe

We reizen met de NS volgens dalurentarief (vóór 6:00 uur, tussen 9:00 en 16:00 uur en ná 18:30 uur), zodat we terug pas in de trein kunnen stappen vanaf half zeven ’s avonds. Meteen na negen uur ’s ochtends al op pad gaan, heeft dus geen zin, daarom namen we vandaag de trein van 11:11 uit Hoogeveen. In Amersfoort stapten we over in de stoptrein naar Amsterdam, zodat we om 13:08 in Diemen uit de trein stapten om te starten met de tweede etappe.

De eerste etappe liep, lekker gemakkelijk, van station naar station. Bij deze tweede etappe zouden we in Weesp kunnen stoppen en daar op de trein terug naar Hoogeveen kunnen stappen. Maar dan hadden we slechts ruim 10 km gelopen. Dat vonden we eigenlijk te weinig. Dus na Weesp doorgelopen naar Muiden, een plaats die niet wordt aangedaan door enige trein. Daarom moesten we na afloop van de wandeling met de bus terug naar Weesp. Bij de bushalte aangekomen bleek de bus een kwartier geleden vertrokken, dus werd het op het bankje bij de bushalte drie kwartier wachten.

Door onder een foto op Locatie te klikken, krijg je een kaart waarop de locatie van de foto is te zien. Probleem daarbij is dat deze kaart in hetzelfde venster komt als de foto. Pijltje linksboven gebruiken om terug te keren naar de foto. In een volgende release van NextGen (de software van de fotogalerij) wordt het probleem van ‘hetzelfde venster’ opgelost.

Diemerbos

Afbeelding 1 van 16