Mijn oude blog

Als onderdeel van mijn biografie begon ik vanavond aan een verhaal over mijn oud- en nieuwvieringen in vroeger jaren. Daar ik nogal ‘van de hak op de tak springerig’ ben (wordt tegenwoordig ook wel ‘multitasken’ genoemd), was ik op zoek naar een foto. Die zou ergens verstopt in mijn digitale fotoarchief (een soort digitale rommellade) moeten zitten.
De foto heb ik nog niet gevonden, maar ik kwam wel een map tegen met foto’s die ik in het verleden bij blogberichten op mijn vorige site heb geplaatst. Van het een kwam het ander: ik had, toen ik met deze nieuwe (WordPress) site begon, een backup gemaakt van de database waarin die oude blogberichten stonden. Met verwijzing naar de betreffende foto’s.
De tekst uit de backupfile heb ik gekopieerd en geplakt in een document. Naast een hele hoop ’troep’, is de tekst van de blogberichten (650 stuks!) goed te herkennen.
Aangezien die berichten met de bijbehorende foto’s (ca. 500) voor mij (en vast ook voor mijn naasten) een emotionele waarde hebben, ga ik bericht voor bericht de tekst eruit selecteren, de bijbehorende foto of foto’s erbij zoeken en tekst en foto kopieëren naar mijn nieuwe website.
Een flinke klus, maar die uitdaging ga ik graag aan.