Niet schaatsen

Ik zou vanmiddag weer gaan schaatsen. Maar ik ontdekte gisteren dat de schoen op de rechterschaats niet helemaal goed zat. Even bijstellen: boutje los, beetje verschuiven, boutje vast. Een minuutje werk. Dacht ik. 

Vroeger had ik één paar schoenen voor de skeelers én de schaatsen. Dat betekende wel twee keer per jaar de zaak ombouwen. En dat was een heel gepriegel met al die schroefjes. 

Daarom heb ik een paar jaar geleden nog een paar precies dezelfde schoenen erbij gekocht. De schaatsen toen op de nieuwe schoenen laten zetten. 

Omdat het bijstellen nu niet lukte, besloot ik van schoenen te wisselen: de skeelers op de nieuwe, de schaatsen op de oude. Maar dat viel tegen. De inbusschroeven waarmee de skeelerframes aan de schoenen bevestigd waren, zaten muurvast. Met kruipolie is het gelukt om één frame te verwijderen, maar de andere zit nog muurvast. Dus er wordt niet geschaatst vandaag …