Pechvogel werd geluksvogel

Broer Albert en schoonzus Mieneke mailden mij bijgaande foto. Er hoort een verhaal bij:

Een paar weken geleden vonden ze in hun tuin een jong musje dat zich duidelijk nog niet zelf kon redden. Om te voorkomen dat het beestje ten prooi zou vallen aan een van de buurtkatten, hebben ze een vogelkooitje op de tuintafel gezet en de kleine pechvogel daarin geplaatst. De ouders vonden dat kennelijk geen probleem, want ze kwamen hun spruit regelmatig door de tralies van voedsel voorzien.

Albert en Mieneke wisten eigenlijk niet hoe nu verder te handelen, dus een vogelkenner gebeld. ‘Het vogeltje meteen weer loslaten,’ kregen ze te horen. 

‘Omdat de mus een beschermde vogelsoort is, zijn jullie, hoe goed ook bedoeld, strafbaar.’

Dus ze hebben toen meteen de kap van de kooi afgenomen. Maar het vogeltje had het vast wel naar de zin in zijn nieuwe onderkomen, want hij bleef mooi op het onderstel van de kooi zitten. En de ouders bleven af- en aanvliegen met voedsel.

Toen het jong voldoende was aangesterkt, heeft hij samen met zijn ouders het luchtruim gekozen.