Schutting

Er was eens een schutting. Die was er indertijd neergezet door een boze buurman. De schutting had een akelig bruine kleur en er was zelfs prikkeldraad overheen gespannen. Een paar boefjes uit de buurt liepen daarna heel demonstratief in een soldatenpakje als Vopo’s voor de schutting heen en weer te marcheren. Tien passen naar links, tien passen naar rechts. Met een nepgeweer op de schouder.

Het huis, waar de schutting bij hoorde kreeg nieuwe bewoners en later nog nieuwere. Het prikkeldraad was er inmiddels afgehaald, maar de schutting bleef staan. Met nog altijd die vieze bruine kleur.

Totdat er de nieuwste bewoners kwamen. De schutting kreeg een frisse witte kleur. Ondanks dat bleef het een saaie schutting.

Tot deze week. Toen verscheen er opeens een jonge fee, die van de schutting een bos ging toveren. Geen echt bos, wat natuurlijk ook had gekund (schutting eruit en struikjes erin), maar het werd een ‘zogenaamd’ bos. Compleet met kabouter (voorlopig nog slechts één, maar er zullen vast meer volgen). Het bos is nog niet af, maar zodra ze even tijd heeft, zien we de jonge fee met haar toverstafjes vrolijke kleurtjes op de schutting toveren.

video