Toeval bestaat niet

Op een hoek van onze eettafel ligt al een paar dagen een handshredder. Een papiervernietiger met een zwengel waaraan je kunt draaien om het papier tot snippers te vermalen. Alleen de bovenkant ligt er. De opvangbak ontbreekt. 

We vroegen ons af: Is hij van dochter Linda? En waarom ligt hij hier? En waar is de bak?

Tineke heeft deze week voor mij bij Bol een boek besteld: ‘Bestseller’ van Paul Sebes. Het boek bevat allerlei tips voor (beginnende) schrijvers.

Gisteravond had ik in het boekje zitten lezen. Toen ik het weglegde bekeek ik voor de eerste keer de omslag eens goed. Naast titel en schrijver stond er een handshredder op. Met het opschrift: MINI PAPER SHREDDER. Dezelfde tekst stond ook op de mysterieuze shredder op onze tafel. 

Werd de shredder bij wijze van grap met het boek meegezonden? Ik had het boek zelf uitgepakt; het zat gewoon in een grote enveloppe, daar paste beslist geen shredder in. 

Was hij als apart pakket verzonden? Maar Linda zou nooit een aan mij geadresseerd pakket openen. En zelfs al had ze dat gedaan, dan zou ze het verpakkingsmateriaal gewoon op tafel laten liggen. Dat doet ze namelijk met haar eigen pakjes ook 😉

Een compleet raadsel …

Zojuist gaf Linda de oplossing van het raadsel:Ze had dinsdagmiddag met haar neefjes geverfd. Haar kwasten en verf bewaarde ze in de opvangbak van de shredder. De bak met kwasten stond nog ergens op de vloer en de bovenkant was ze vergeten op te ruimen. 

Toeval bestaat dus niet!