Griepprik

Omdat we ’tot de doelgroep behoren’, kregen we een oproep voor de vaccinatie tegen de Mexicaanse Griep. Twee weken geleden ging de spuit er voor de eerste keer in en vandaag zouden we voor de tweede keer dezelfde martelgang moeten ondergaan.

We hadden er helemaal niet meer aan gedacht, tot ik vanmiddag de krant nog een keer weer opensloeg. Vandaag 3 december. Moesten we niet op 3 december … ?

Gelukkig konden we tot 7 uur vanavond in het gezondheidscentrum terecht. Tijdens het eten merkte ik op dat het vast nóg minder druk was dan de vorige keer. Mensen konden besluiten niet meer te gaan, omdat de dreiging duidelijk minder lijkt. En verder zijn er natuurlijk altijd mensen die het vergeten. Nou, wij niet dus.

Tegen half zeven schoenen en jas aangetrokken. De beide oproepen lagen op een strategische plaats; ik kon ze zo pakken. 

En toen las ik: dinsdag 1 december.