Erkenning

De website vrouwenthrillers.nl kent een doorlopende wedstrijd: ‘Schrijf een quiller’.Een quiller (quick thriller) is een kort, spannend verhaal van ca 4000 woorden. Een verhaal dat ik ooit heb geschreven, ‘Een duivels plan (bis)’, telde in de oorspronkelijke versie 10.000 woorden. Door er flink in te schrappen is het verhaal veel sterker geworden en ‘nog slechts’ 3900 woorden lang. 

Dat verhaal heb ik onlangs ingezonden voor bovengenoemde wedstrijd. Nou ja, wedstrijd … de als goed beoordeelde verhalen krijgen een plaats op de website vrouwenthrillers.nl. Een site die overigens regelmatig bezocht wordt door uitgevers. Je staat dus wel ‘in de etalage’.Na een spannende week kwam dan gisteravond eindelijk de email met de reactie. Het bericht stemde me héél blij:

Kasper,

Ik geef je de ongezouten mening van twee van onze redacteuren, a) omdat het leuk is om het te lezen en b) omdat je zelf moet bepalen of je keuze 1) wilt volgen of keuze 2). We laten je graag zelf de vrijheid om te kiezen.

1. Wat vind ik dit een goede Quiller!!! Leuk ook zijn eigen schrijfstijl en de auteur verdiept zich echt in de vrouw en het plot is verre van voorspelbaar. Ik zou hier niets aan veranderen wat mij betreft.

2. Wat ik miste in een duivels plan is de emotionele impact die dit op de hoofdpersoon heeft op het moment dat het duidelijk wordt dat hij haar gaat chanteren. Het lijkt wel een soort routinematig iets te zijn om hem te betalen. Verderop in het verhaal spreekt ze wel van ‘het maakte haar  leven tot een hel’. Die indruk had ik eigenlijk helemaal niet, ik heb die hel niet eruit kunnen lezen, dus het klinkt een beetje plichtmatig die zin.

De laatste uitleg van Peter is wat mij betreft te uitleggerig, het kan compacter en met wat meer  open laten aan de lezer. Verder qua schrijfstijl en plot gewoon heel goed verhaal, dus wat mij betreft plaatsen als hij deze twee dingetjes nog wat aan kan scherpen.

Ergo: we gaan je verhaal zeker plaatsen, aan jou de keuze om iets met de tips van 2) te doen of het te laten zoals is het is. 

Met vriendelijke groeten, Diana, Annette, Eric vrouwenthrillers.nl

Ik denk er nog even over na welke van beide opties ik ga volgen.

lees hier