Storing

Toen ik gisternacht tegen een uur of vijf (even) wakker werd, zag ik de wekker knipperen. De stroom was er dus afgeweest.
Gistermiddag begonnen mannen opeens de straat naast onze tuin open te breken. Een graafmachine stond al klaar om een gat te graven. De mannen vertelden me dat er ‘een kink in de kabel’ zat
‘Vanwege de boomwortels?’ dacht ik meteen. Mijn boomwortels, die ondanks het rooien van al die bomen in de loop der jaren, vast nog steeds ondergronds verder woekeren? Of waren het de wortels van de eiken?
Ik houd het maar op het laatste en ga ervan uit dat ik geen rekening gepresenteerd krijg van het gebeuren.
Vanochtend kwamen ze van het energiebedrijf om er een nieuw stuk kabel tussen te zetten. Een hele operatie, want ze zijn nog steeds bezig. Vanwege de regen hebben ze inmiddels een tweetal tenten boven het gat geplaatst.