Vogel in het nauw

Zojuist vond ik op mijn camera een stel foto’s die zaterdag 21 mei zijn genomen. 
Het was die middag prachtig weer. Ik was wat in de tuin aan het werk. Opeens zag ik bij Henk, de buurman van een paar huizen verderop, een ladder tegen de gevel staan. Henk stond bovenop de ladder en probeerde van daaruit met een lange vishengel iets in de nok te doen. 
Ik, nieuwsgierig als ik ben, ging even poolshoogte nemen. Wat bleek, een vogel (het was vanaf beneden moeilijk te zien of het een spreeuw dan wel een merel betrof) zat met een nylondraadje vast aan de dakpannen.
Henk had met plakband een mes aan de top van de hengel bevestigd en probeerde zo het draadje door te snijden, wat niet meteen lukte. Sterker nog: het plakband liet los van de hengel en plakte vast aan het pootje van ons gevederde vriendje.&
Ik waarschuwde nog: ‘Henk, pas op, straks valt het mes naar beneden.’
Ik had het nauwelijks gezegd of het mes zeilde met de punt omlaag vlak langs Henks hoofd.
Uiteindelijk is het gelukt de vogel te bevrijden. Hij vloog meteen weg. Zonder te bedanken. Dat was niet zo leuk van die vogel.