Weerzien met Dreamer

Vanmiddag hebben we de training van Hulphond in Assen bezocht. Het weerzien met Dreamer, die enorm gegroeid is, was indrukwekkend. Hij werd helemaal dol toen hij ons zag. Mijn oren waren kletsnat van de likken die hij gaf. 
Mirjan, degene die de opvoeding van ons heeft overgenomen, had ook Melle, een jonge Duitse Staander bij zich.

Melle is een verhaal apart:
Hij kwam als pupje van vier weken binnen bij de dierenartspraktijk waar Mirjan werkt. Verstoten door de moeder, hij zou het niet redden in zijn eentje. Mirjan heeft hem toen mee naar huis genomen, waar Dreamer spontaan de rol van moeder overnam. Het beestje heeft het daardoor toch gered. 
Nu hij wat ouder is, wordt hij door Dreamer opgevoed tot hulphond. Als Dreamer aan het touwtje trekt om de deur te openen, doet Melle hem na. Als Dreamer op de alarmknop drukt, doet Melle hem na. Mirjan heeft inmiddels met de mensen van Hulphond overlegd: Melle wordt ook een hulphond.

Hiermee sluiten we het hoofdstuk Dreamer af. 

video