Her Majesty

Super avond gehad! Zo leuk, dat een stel gasten die werden geboren toen The Beatles al tien jaar uit elkaar waren, zo geïnspireerd kunnen raken door hun muziek. Ze toeren momenteel door het land. Een aanrader!

In het muziekprogramma Back to Abbey Road fantaseert Her Majesty over wat er zou zijn gebeurd als The Beatles na hun laatste album Abbey Road bij elkaar zouden zijn gebleven. Gelardeerd met prachtige projecties, geluidsfragmenten en Beatle-verhalen spelen Bertolf en zijn vrienden voor de pauze integraal de muziek van de LP die The Beatles zelf nooit live speelden: Abbey Road.
Maar daar blijft het niet bij: na de pauze speelt Her Majesty het album dat nog nooit iemand gehoord heeft; de plaat die The Beatles in 1971 hadden kunnen uitbrengen. Dan horen we het beste van wat de vier Beatles als individuele artiesten geschreven hebben. Is dat alles bij elkaar niet nog veel beter dan Abbey Road…? Aan het publiek de keuze.
Back to Abbey Road is een muzikaal spektakelstuk en een puntgaaf eerbetoon aan The Beatles, beste popgroep aller tijden. Hoe kan het dat vier jongens die allemaal werden geboren in of rond het jaar dat John Lennon overleed zo bezeten zijn van The Beatles? Dat jaar 1980, waarin de droom dat The Beatles ooit weer bij elkaar zouden komen, definitief vervloog. Het is duidelijk dat The Fab Four uit Liverpool niet alleen hun eigen generatie hebben geïnspireerd, maar ook de volgende. Zozeer zelfs, dat Bertolf en zijn vrienden van Her Majesty elke noot van elke Beatle-plaat uit hun hoofd kennen. 

video