Gelukzoekers?

Stel: Je woont in Homs (Syrië). In een straat zoals op de bovenste foto. Je hebt een huis, een baan, een gezin en misschien staat er een auto voor de deur. Je kinderen gaan naar school of studeren al. In de weekends trek je erop uit met je kinderen en ’s zomers ga je een paar weken op vakantie.
Dan vallen de bommen. Je echtgenote en twee van je kinderen zijn dodelijk getroffen. Van je huis staat geen steen meer overeind.
Je wilt weg. Nu meteen! Samen met je beide andere kinderen.
Na een lange en gevaarlijke reis kom je volledig uitgeput aan op Kos.
Onder verschrikkelijke omstandigheden breng je daar een paar maanden door in een opvangkamp. Sanitaire voorzieningen ontbreken en er is nauwelijks te eten.
Eindelijk zijn je papieren in orde en mag je verder reizen. Je komt aan in Nederland en wordt samen met je twee kinderen in een AZC geplaatst. Ver van huis, je spreekt de taal niet. Maar je bent veilig Goddank!