Beethoven

Gisteravond (het was al laat) had ik een ‘gesprekje’ met een FB-vriend.
We kwamen op muziek van Beethoven. Het bleek dat zijn lievelingsstuk ook dat van mij was. Muziek die ontroerd, zó mooi. Al een hele tijd had ik het niet meer beluisterd, maar die schade heb ik gisteravond tijdens en na het gesprek ruimschoots ingehaald. Bij elk stuk muziek heb je wel een herinnering, zo ook bij dit, terwijl ik het voordien al veel vaker had gehoord. Eigenlijk niets bijzonders. Het was vrijdagavond. Ik was onderweg van Leeuwarden, waar ik voor scholieren V.O. voorlichting had gegeven over onze opleiding. Ik had er een voldaan gevoel over: veel belangstelling en het liep lekker.
Ik verheugde me op het weekend. Bij Heerenveen kwam ik in een file terecht. Ik greep in de stapel CD’s in de middenconsole, pakte er zomaar een uit en koos willekeurig een nummer. En toen hoorde ik dit. Het oponthoud vanwege de file kon mij niet lang genoeg duren. Bedankt, Bertus 🙂

Beethoven – 6e Symphonie Pastorale ‘Szene am Bach’