Radiosterrenwacht

Voor mijn levensverhaal (het deel ‘Mijn werkzame leven’) ben ik nu begonnen met de periode bij de Radiosterrenwacht in Dwingeloo.
De afgelopen weken ben ik hard aan het nadenken geweest waarover ik zou kunnen schrijven. Een hele hoop punten genoteerd. Net zoals ik dat had gedaan voor mijn andere werkkringen.
Mijn Philips-tijd was achteraf Spielerei. Ik was nog een snotneus van begin twintig. Maakte vooral leuke reisjes, maar inhoudelijk stelde het weinig voor.
Mijn Olivetti-tijd was meer een nachtmerrie.
Vanaf Nira werd het pas écht serieus. Had ik het gevoel iets bij te dragen aan.
Bij Nira, Samsom en de Hogeschool Drenthe herinnerde ik mij vooral zaken die betrekking hebben op het werk dat ik deed. Maar nu bij de Radiosterrenwacht gaan 90% (of meer) van de punten die ik heb opgeschreven (en nog verder moet uitwerken) over zaken die niets met het werk te maken hebben. Ik was al die jaren best heel druk. Maar wát ik er gedaan heb? Ik kan het met moeite naar boven halen. De leuke dingen daarentegen herinner ik me nog heel goed. Heel bijzonder.