Familieweekend 7 en 8 oktober 2017

Het is alweer drie weken geleden, maar ik kwam er nu pas aan toe een stukje te schrijven over ons familieweekend. 
Mijn 70e verjaardag hebben we gevierd bij De Havixhorst in De Wijk. Toen Tineke in september dezelfde leeftijd bereikte, wilden de kinderen graag weer eens een weekend met het hele stel weg. Net zoals we hebben gedaan bij ons 40-jarig huwelijk. 
Het weekend van 7 en 8 oktober was het zover. We togen met ons zestienen naar een prachtige lokatie: Burgers & Buitenlui, gevestigd in de voormalige dokterswoning in Diever. 
We hebben genoten.
Vooral de zaterdag was heel druk: de kinderen hadden een Djembe-workshop geregeld, die aan het begin van de middag plaatsvond. We hebben een en ander op film vastgelegd.
Daarna kwamen onze Syrische vrienden. Ze hadden inmiddels al zoveel gehoord over onze kinderen en kleinkinderen dat ze graag eens met ze kennis konden komen maken. En dit was een ideale gelegenheid: we hadden de ruimte.
’s Avonds werd Tineke tot haar grote verrassing nog toegezongen. Dat gebeuren heb ik uiteraard gefilmd. Op slinkse wijze hebben we ook nog de hand weten te leggen op The making of van het lied. 
En er is natuurlijk weer heel wat gefotografeerd, dat weekend.

fotoserie 1
fotoserie 2 (foto’s Elmar)
tekst van het lied

Naast onszelf met kinderen en kleinkinderen, onze Syrische vrienden Hala en Khaldoun, met hun zonen Bashar en Ahmad, hun dochter Marwa met haar man Orwa en de kinderen Mahmoud en Perla. (Onze kleindochter Inke ontbreekt op de foto: zij had geen zin om voor de foto naar buiten te komen.)