Boerenbedrog

Dit voorjaar heb ik deelgenomen aan een schrijfwedstrijd van het blad ‘Onze Eigen Tuin’:

Af en toe moet het anders. Altijd maar vrolijke verhalen over tuinieren, daarmee zouden we de verdenking op ons kunnen laden dat wij de duistere kanten van het tuinieren proberen te bagatelliseren. Voor het contrast is het goed soms ook de minder fraaie zaken te laten zien. Wij vragen u daarom een griezelverhaal te schrijven waarin de tuin een centrale rol speelt. Aanwijzingen:wij denken niet zozeer aan bekentenisliteratuur-over uw poging om de walgelijke conifeer van de buren te vernietigen door het slinks aanbrengen van een kleine hoeveelheid gif onder de bast maar veel meer aan het echte griezelwerk:mysterieuze nachtelijke lichtverschijnselen, klamzweet, een akelige holle lach. Het in te zenden verhaal dient bovendien minstens drie van de volgende zes elementen te bevatten: schrikdraad, een verre neef, een spiegel, een opvallende verkleuring, een open tuindag, een kapster met een jeugdtrauma. Max 1350 woorden.

Ik heb het verhaal ‘Kale Bas’ ingestuurd. Het viel helaas niet in de prijzen. Het winnende verhaal zou in het blad geplaatst worden, de nummers 2 en 3 op de website van het blad

Ik was woest, dus meteen een mailtje gestuurd:

Ik heb indertijd meegedaan met de wedstrijd ‘Griezelverhaal’. Ik viel niet in de prijzen en dat is geen probleem: er kunnen maar drie verhalen het beste zijn.Verhaal nr 1 zou in de najaarseditie van uw blad geplaatst worden, de nummers 2 en 3 op uw website.Ik ben als deelnemer uiteraard nieuwsgierig naar de winnende verhalen en bezocht daarom vanmiddag uw website. 

En wat blijkt: ik moet ingelogd zijn (dus abonnee zijn of worden) om de winnende verhalen van de wedstrijd waaraan ik zelf heb meegedaan, te kunnen bekijken. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Het slaat echt alles. Het eerste woord dat bij me opkwam was: ‘boerenbedrog’.

lees hier