Fietsknooppunten in the Bible Belt

Vandaag hebben we voor de eerste keer een fietstocht langs fietsknooppunten gemaakt. 
Er bestaan kaarten, waar alle knooppunten per regio opstaan, maar ik heb een mooier stukje gereedschap gevonden: (http://www.plusonline.nl/fietsen)
Het uitzetten van een route is heel eenvoudig: je klikt de knooppunten aan die je achtereenvolgens aan wilt doen, waarna het programma de totale afstand en de afstand tot elk knooppunt berekent. Je kunt de route en eventueel kaartjes uitprinten, maar dat is helemaal niet nodig. Een briefje met daarop de nummers van de knooppunten is voldoende.

Omdat we uitgenodigd waren om vanavond te komen eten in Zwolle, heb ik een route uitgezet vanuit Hattem. Heel mooi allemaal, maar begeef je nooit op zondag in the Bible Belt. En zeker niet als je onderweg op een gezellig terras wilt lunchen. Alles was gesloten. 
‘Uitgehongerd’ kwamen we tegen vieren in Hattem aan. Daar gelukkig wel terrassen.

Over de knooppuntenmethode op zich zijn we heel enthousiast. Voor de verbindingen tussen de knooppunten heeft men duidelijk gezocht naar de mooiste fietsroutes. 

We gaan dit zeker vaker doen.