Pastinaaksoep

Een tijdje terug werd ik door mijn vriendin C. uitgenodigd voor een etentje bij De Pastinaeck in Amersfoort. (zie mijn berichtje van 20 nov j.l.)
Het restaurant is genoemd naar de pastinaak, een vergeten groente. 
Tineke bedacht gisteren in de winkel dat we die vergeten groente maar eens in ere moesten herstellen. Nou ja ‘in ere herstellen’, we hadden het beide nog nooit gegeten.Maar goed, gistermiddag kwam ze dus met een pastinaak thuis. En ik ‘mocht’ er vandaag wat lekkers mee bereiden. Na enig gesnuffel op smulweb.nl vond ik een recept van pastinaak-preisoep.
Mijn brouwsel kon de toets der kritiek ruimschoots doorstaan. De soep smaakte verrukkelijk. 
Toen Tineke de kassabon later bekeek, bleek echter dat ze geen pastinaak, maar rettich had meegenomen.

Dus nu weet ik nog steeds niet hoe pastinaak smaakt. 

Pastinaak
Rettich