Goulashsoep

Vanmiddag heb ik een grote pan Goulashsoep gemaakt. Een heerlijke, goed gevulde maaltijdsoep. 
Na drie uur pruttelen mocht ik het proeven … zalig!

Ingrediënten:
– 500 gr rundvlees
– 50 gr spekblokjes
– rode, groene en gele paprika
– een paar uien
– een paar teentjes knoflook (bij uien en knoflook is bij mij een paar veel meer dan twee )
– twee of drie grote tomaten
– 1 prei
– 1 winterwortel
– selderij
– een paar aardappelen
– zout, peper, scherpe paprika, chilipoeder

Bereidingswijze:
– snijd het vlees in dobbelsteentjes
– bak het spek uit 
– snijd de rest van de ingrediënten
– bak het vlees in wat olijfolie in een wokpan
– later uien en knoflook toevoegen
– later de paprika, winterwortel en de prei
– twee liter water met een paar bouillonblokjes aan de kook brengen
– het mengsel uit de wokpan + de aardappelen, de tomaten, de selderij en het uitgebakken spek toevoegen
– 1 el paprikapoeder erbij
– 1 el chilipoeder erbij
– drie uur laten pruttelen
– als de aardappels gaar zijn, eruit vissen, fijnprakken en weer terugstorten
– naar smaak zout en peper toevoegen