Wandelen rond Rolde en Ballo

Vanmiddag hebben we bij prachtig weer (zon, 17 graden, wel veel wind) een heerlijke 12 kilometer lange wandeling gemaakt rond Rolde en Ballo. Tot onze grote verrassing kwamen we zelfs bollenvelden tegen.

En paarden in het wild:

En natuurlijk die prachtige Rolder kerk, waarin ik 17 jaar geleden bijna weer was gaan geloven in God. 
We waren bezig met het Pieterpad en liepen op die julidag de etappe van Schipborg naar Rolde. 
In het verslag dat ik toen gemaakt heb, schreef ik het volgende:

27 juli 2005:

Een paar kilometer voor Rolde verscheen tijdens het maken van een foto de tekst: “battery exhausted” in beeld. Ik had de afgelopen nacht de tweede set batterijen opgeladen, dus snel even nieuwe in het toestel gedaan. Daarmee kon ik zonder problemen verder fotograferen. 
Toen we bij het binnenkomen van Rolde de kerk passeerden bleek dat deze te bezichtigen was. Het interieur van de kerk was indrukwekkend. Ik maakte wat foto’s van de prachtige gebrandschilderde ramen en van een heel mooi doopvont. Natuurlijk wilde ik ook een foto van de preekstoel maken. Ik gebaarde Tineke de trap naar de preekstoel een stukje op te lopen (met de rugzak op de rug). Maar er bleek een bordje te staan dat dat niet was toegestaan. Ik spoorde Tineke aan zich daar niets van aan te trekken en snel een paar treden omhoog te klimmen (voor de foto). Maar wat gebeurde er toen ik de foto wilde maken? Yes … “battery exhausted” … ik schrok … zou God dan toch bestaan? Uit de kerk gekomen gingen we op een terrasje wat drinken. Ik pakte mijn camera … zette hem aan … en … niets aan de hand. Toeval? Bestaat dus niet !!